dnes je 4.7.2025

Nepřístupný dokument, nutné přihlášení
Input:

Hygienizace kalu sušením

12.12.2018, , Zdroj: Verlag Dashöfer

Zhlediska zákona se za hygienizovaný kal považuje kal, který prošel takovou úpravou, že počty indikátorových patogenních organismů byly sníženy na požadovanou hodnotu.

Jako potenciální patogeny se sledují především tyto skupiny mikroorganizmů: 

  • termotolerantní koliformní
  • enterokoky a Salmonella sp.
  • vajíčka helmintů
  • enteroviry

Kontrola účinnosti hygienizace se liší podle konečného způsobu využití kalu a spočívá jednak v kontrole technologických parametrů hygienizace a jednak v kontrole produktu analýzou.

Požadavky na hygienizaci čistírenských kalů na ČOV stanovuje technická norma TNV 75  8090. Ta definuje jako jednu z metod hygienizace kalu jeho tepelné sušení.

Pro hygienizaci se

Přístup ZDARMA k tomuto dokumentu mají pouze registrovaní uživatelé portálu Envi profi.
Registrovat

Pravidelné zpravodajství

nebo přihlásit.

Zatřídění dokumentu
Zatřídění dokumentu
Typ informace
Dasi - digitální asistent
Dasi

Partneři


Nahrávám...
Nahrávám...