dnes je 19.3.2024

Vyhláška o stanovení výše paušálních částek nákladů veterinárních kontrol spojených s dovozem nebo vývozemArchiv

29.11.2022, redakce PotravinyInfo.cz, Zdroj: Verlag Dashöfer

Ve Sbírce zákonů ČR vyšla vyhláška č. 353/2022 Sb., kterou se mění vyhláška č. 389/2017 Sb., o stanovení výše paušálních částek nákladů veterinárních kontrol spojených s dovozem nebo vývozem, ve znění pozdějších…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Ministerstvo chce obnovit zelenou naftu i pro živočišnou výrobu

25.11.2015, Zdroj: ČTK

Ministerstvo zemědělství chce obnovit vratku spotřební daně za pohonné hmoty, tzv. zelenou naftu, i u živočišné výroby. Oficiální návrh však bude muset předložit ministerstvo financí, uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) s tím, že návrh by měla…

Přístupné pro: Registrovaní | Enviprofi | Plus

Vláda probere ekozemědělství, plány jsou podle ekologů bez ambic

19.11.2015, Zdroj: Verlag Dashöfer

Vláda v pátek projedná plán rozvoje ekologického zemědělství do roku 2020. Ten například počítá s tím, že by podíl biopotravin na celkové spotřebě potravin a nápojů měl do konce roku 2020 činit tři procenta. Tento podíl měla ČR podle plánu schváleného v roce…

Přístupné pro: Registrovaní | Enviprofi | Plus

Hygienické požadavky na chov a zpracování faremně chovaných zvířatGarance

10.2.2015, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Hygienické požadavky na výrobu: Mléko a mléčné výrobkyGarance

16.12.2014, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Zpracování a výroba potravin musí splňovat požadavky platné legislativy. Soubor základních předpisů, které řeší, co vše musí provozovatel potravinářského podniku (PPP) splnit a veterináři kontrolovat, stanoví hygienický balíček. V současné době již neexistují…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Hygienické požadavky na výrobu: Maso a masné výrobkyGarance

4.11.2014, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Zpracování a výroba potravin musí splňovat požadavky platné legislativy. Soubor základních předpisů, které řeší, co vše musí provozovatel potravinářského podniku (PPP) splnit a veterináři kontrolovat, stanoví hygienický balíček. V současné době již neexistují…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro zpracování mlékaGarance

3.12.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, jež tvoří nezbytnou součást systému HACCP. Jsou zde uvedeny i jejich vzory. Obsah je důležité konzultovat s dozorovým veterinárním inspektorem, který má vaši provozovnu na starosti. Postupy jsou shodné jak pro…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Provozní řád a další dokumentyGarance

26.11.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v potravinářském provozu.

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Doplňující otázkyGarance

19.11.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Následující otázky jsou pouze na zamyšlení, nejsou podmíněny žádnou legislativou.

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodůGarance

12.11.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Plán odběrních míst pitné vody a harmonogram kontrol, plán odsunu odpadů (živočišných i ostatních), plán pohybu pracovníků a plán pohybu suroviny lze spojit na jednu skicu a cesty barevně odlišit. V případě zachování přehlednosti lze spojit…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Checklist - Požadavky na provozGarance

5.11.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Dříve než se začnete zabývat jednotlivými otázkami na požadavky při zpracování mléka, zodpovězte si „podle svého nejlepšího vědomí a svědomí“ následující otázky. S jejich pomocí zjistíte, kolik budete potřebovat pracovního prostoru a financí.…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce mléka a mléčných výrobků na farmě: Obecné požadavkyGarance

29.10.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Každý, kdo zpracovává produkt ekologického nebo konvenčního zemědělství, musí mít vypracovaný popis zařízení, ve kterém bude provádět tuto činnost. Součástí tohoto popisu jsou i praktická opatření, jakým způsobem bude dodržovat legislativní…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Provozní řádGarance

8.10.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v potravinářském provozu.

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: HACCP pro třídění vajecGarance

1.10.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, které tvoří nezbytnou součást systému HACCP. Naleznete zde i vzory, jak mohou dokumenty obsahově vypadat. Jejich obsah je důležité konzultovat s dozorovým veterinárním inspektorem (KVS), který má vaši provozovnu v…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Zařízení pro provozování třídírnyGarance

24.9.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Sepsána jsou základní a nezbytná zařízení k provozování zpracovatelského provozu. Jejich velikost, kapacita a rozměry jsou variabilní podle plánované kapacity a finanční náročnosti. Seznam je sestaven jako orientační. Nejsou zde zahrnuty stavební…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Checklist - Doplňující otázkyGarance

17.9.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Následující otázky jsou pouze na zamyšlení, nejsou podmíněny žádnou legislativou.

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodůGarance

10.9.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Plán odsunu odpadů (živočišných i ostatních), plán pohybu pracovníků a plán pohybu suroviny lze spojit na jednu skicu a cesty barevně odlišit. V případě zachování přehlednosti lze spojit…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Checklist - Vybavení třídírnyGarance

27.8.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Obecné požadavkyGarance

13.8.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Nejprve doporučuji vyplnit si následující tabulku. S její pomocí budete moci zjistit, kolik budete zhruba potřebovat prostoru a financí. Popřípadě, budete-li svůj záměr konzultovat s odborníky z oboru a veterináři, pomůže tabulka i…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Legislativní východiskaGarance

30.7.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Zpracování a výroba potravin musejí splňovat požadavky platné legislativy. Jedná se zejména o níže uvedené předpisy EU, zákony a vyhlášky:

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce vajec na farmě: Prodej ze dvoraGarance

16.7.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Pokud chová producent do 50 ks nosnic, může vejce prodávat „ze dvora“. Do tohoto množství nejsou žádná legislativní omezení. Vejce lze – jako netříděnáprodávat konečnému spotřebiteli pouze v množství maximálně 60 kusů/osobu nebo 60 kusů do…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro masnou výrobuGarance

2.7.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, které jsou nezbytnou součástí systému HACCP. Naleznete zde i vzory, jak mohou dokumenty obsahově vypadat (pro masnou výrobu a porážku se některé součásti mohou shodovat). Jejich obsah je důležité konzultovat s…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Provozní řádGarance

2.7.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

V provozních prostorách se smějí pohybovat pouze osoby proškolené dle směrnic BOZP, vlastnící platný průkaz pracovníka v potravinářském provozu.

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Systém kritických bodů pro zpracování masaGarance

2.7.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Uvedeny jsou jednotlivé dokumenty, jež tvoří nezbytnou součást systému HACCP. Naleznete zde i vzory, jak mohou dokumenty obsahově vypadat. Jejich obsah je důležité konzultovat s dozorovým veterinárním inspektorem, který má vaši provozovnu v regionu…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Zařízení pro provozování porážky a zpracováníGarance

2.7.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Sepsána jsou základní a nezbytná zařízení k provozování zpracovatelského provozu. Jejich velikost, kapacita a rozměry jsou variabilní podle plánované kapacity a finanční náročnosti. Seznam je sestaven jako orientační. Nejsou zde zahrnuty stavební…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Systém kontrolních kritických bodůGarance

25.6.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Plán odběrních míst pitné vody a harmonogram kontrol, plán odsunu odpadů (živočišných i ostatních), plán pohybu pracovníků a plán pohybu suroviny lze spojit na jednu skicu a cesty barevně odlišit. V případě zachování přehlednosti lze spojit…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Checklist - Doplňující otázkyGarance

25.6.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Následující otázky jsou pouze na zamyšlení, nejsou podmíněny žádnou legislativou.

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Produkce masa a masných výrobků na farmě: Obecné požadavkyGarance

18.6.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Nejprve doporučuji vyplnit si následující tabulku. S její pomocí budete moci zjistit, kolik budete zhruba potřebovat prostoru a financí. Popřípadě, budete-li svůj záměr konzultovat s odborníky z oboru a veterináři, pomůže tabulka i…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Zpracování živočišných produktů na farmě: Úvod do problematikyGarance

18.6.2013, Ing. Pavel Smetana, Ph.D., Zdroj: Verlag Dashöfer

Prodej potravin v super- a hypermarketech v České republice se, i přes ujišťování jejich public relations o prodeji výrobků vysoké kvality všem zákazníkům, zaměřuje na získání a udržení co největšího podílu na trhu. Z tohoto důvodu se v jejich…

Přístupné pro: Enviprofi | Plus

Partneři



Nahrávám...
Nahrávám...