dnes je 29.6.2025

Input:

Snižování produkce potravinového odpadu

27.6.2025, , Zdroj: Verlag Dashöfer, Délka videa: 00:00:00

Potravinový odpad představuje nejen etický a ekologický problém, ale také zbytečné ekonomické ztráty. V návaznosti na evropské i národní cíle v oblasti snižování potravinového odpadu vás seminář provede aktuální legislativou, novými povinnostmi i praktickými nástroji, jak optimalizovat produkci potravinového odpadu.

Členské státy EU se zavazují do roku 2030 snížit produkci potravinového odpadu o 30 % v distribuční síti, maloobchodech, gastroprovozech i domácnostech a o 10 % ve výrobě a zpracování potravin. Ukážeme konkrétní opatření pro školní jídelny, nemocnice, výrobní podniky i maloobchod. Budeme hledat možnosti i pro zařazení vedlejších produktů z výroby potravin a dozvíte se, jak optimálně měřit a vykazovat potravinový odpad, jak zapojit zaměstnance i veřejnost, případně jaké dotační příležitosti lze využít. Přijďte si pro inspiraci i konkrétní plán kroků, který můžete ihned aplikovat ve své organizaci.

Lektor

Ing. et Ing. Katarína Kajánková, Ph.D.

Ing. et Ing. Katarína Kajánková, Ph.D.

pracuje jako poradkyně pro ekologii ve společnosti Recovera Využití zdrojů a.s. a také přednáší na Fakultě životního prostředí Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Ve své odborné činnosti se mj. zabývá řešením projektů v oblasti Oběhového hospodářství. Zajímá se o problematiku nakládání a optimálního využití potravinových odpadů a také environmentálními aspekty obalů potravin.

Partneři


Nahrávám...
Nahrávám...